Disclaimer

All content on this blog is fictional and any resemblance with actual events are purely coincidental. When you choose to read this blog you also agree to not get offended or try and use any content to defame me as a person or anyone connected to me. If you cannot commit to this agreement you are violating the agreement you agreed to by reading this blog. I repeat that by the act of reading this blog you are committing to this agreement of not getting upset or using content in a way that could be considered an act of aggression. If you cannot follow this agreement I urge you to not read this blog.

söndag 26 augusti 2007

Gulliga isbjörnar i fara?

Ikväll fick jag ytterligare en påminnelse hur djupt den känslomässiga propagandan berör människor, som okritiskt lyssnar till den. Och i fallet "En obehaglig sanning" uppmanas till och med skolbarnen att slå av sitt kritiska tänkande och bara omfamna budskapet, när de visar filmen i skolan. Med hjälp av gulliga isbjörnar på en smältande isbit blir detta inte svårt. Här kan du se vad fotografen till bilden själv sagt om saken - hon tog bilden på sensommaren när isen ska smälta och mycket nära land: Isbjörnsvideo

Samtidigt uppmanar samma skola barnen att inte tro det de läser på internet. Jag minns då alla filmer och hemsidor jag sett där de visat bilder på lemlästade barn. Dessa barn tror jag inte barnen på samma blödiga vis uppmanas att ha medlidande för. Istället vill man att bilderna ska granskas och kritiseras. Detta gäller kanske barnen jag såg på stranden i Gaza? Och andra mördade palestinska barn. De är ett nödvändigt ont bara, som kan ursäktas med att israeliska barn också dör. Detta trots att siffrorna talar sitt tydliga språk och det inte ens funnes några israeliska barn att tala om ifall inte Israel ockuperat och krigat runt om och överallt så snart andan faller på. Men så får man knappt säga, har jag själv blivit lärd i samma stund jag sög i mig modersmjölken. Får barnen lära sig om radioaktiviteten på Balkan, i Afganistan eller Irak, som USA släppte ut? Eller är det inte heller fint nog att diskutera i skolan? Jag undrar om de får se bilder på hur deformerade barn ser ut, som föds på dylika platser. Allt detta är så ohyggligt och avskyvärt och är ändå bara en liten droppe i ett stort hav av förfärligheter iscensatta av vår enda stormakt. Hur många miljoner människor har slaktats bara efter andra världskriget i deras olika krig och får skolbarnen lära sig det?

Ofta läser jag indignerade amerikaner förfäras över all orättfärdig kritik deras land får "utstå" och menar i nästa anda att de på egen hand befriade Europa från nazismen. Hur absurt detta än låter är det vad de lärt sig i sin skola. Trots att 20 miljoner ryssar dog för att stoppa tyskarnas frammarch och på så vis försvagade Hitlers armé. Om något folk skulle slå sig för bröstet och ta åt sig äran vore det ryssarna, men jag hör alltid skrytet från väst. Strax efter muttrar de att nästa gång vi behöver hjälp kan vi se oss i månen efter det. Tänk vad glada hela världen vore om de slapp deras "hjälp". Att få landet skövlat, miljontals mördade, demokratin grusad, ekonomin plundrad och så vidare är inte precis den "hjälp" människor ber om. Det är den hjälp imperialisten ger för att själv sko sig.

Så när jag sett våra skolor i 40 år sända amerikansk propaganda, utan minsta kritiska debatt, kan jag bara konstatera att vi är en delstat till supermakten. Fast utan rättighet att yttra oss om något som rör deras politik. Vi har rätten att snattra om lokala frågor och skulle våra ledare inte lyda väst är de lättavsatta. En kula på rätta stället och nästa man får hoppa in. Säkerligen med lite mer motivation att lyda efter den förres "smäll". Vill du ha en liten länk till att grunna på ska du få den här. Men om du blivit duktigt programmerad av vår fina skola inser du förstås att allt på internet, som inte kommer från de stora mediabolagen, är lögn och förbannad dikt påhittad av galningar som vill vinna kaos och oreda med sina upptåg. För inte vill de som äger hela världen vinna någonting med sina påståenden? Nej, är du "troende" så vet du allt det här och läser INTE den här länken: USA Bloodbaths.

Ingis Erlingsdotter - Magnolia Lane